I only wished to be something beautiful through my music… Through my silent devotion… ~ Nightwish, Oceal Soul ~

Είμαι απλά μια έφηβη, με μεγάλες αγάπες όμως. Μία από αυτές είναι η Ιαπωνία. Πολλές φορές ονειρεύομαι να ζήσω εκεί –Τόκιο: Η πόλη των ονείρων μου –Μ' αρέσει η ιαπωνική μουσική, οι ιαπωνικές σειρές, η ιαπωνική κουλτούρα και είπα να μοιραστώ αυτήν την αγάπη μαζί σας όπως και ότι άλλο εγώ θεωρώ όμορφο… Εκτός αυτού όμως εδώ θα δεις και πράγματα που με ενοχλούν καθώς και την γνώμη μου για ότι συμβαίνει γύρω μας που με επηρεάζει.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η μάγισσα ~ Celia Rees


Λοιπόν, 2 μέρες μετά και κατάφερα να τελειώσω το πρώτο βιβλίο από αυτά που δανείστηκα από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μου. Έτσι είναι. Αν είσαι βιβλιοφάγος και το βιβλίο είναι ενδιαφέρον δε καταφέρνεις να το αφήσεις απ΄ τα χέρια σου. Και το συγκεκριμένο ήθελα να το φτάσω σύντομα, αγωνιούσα για το τέλος.
 Η ιστορία του έχει ως εξής: Μία κοπέλα, η Άγκνες, τη σύγχρονη εποχή έρχεται σε επαφή με το πνεύμα μίας κοπέλας, της Μαίρης, η οποία διώχτηκε από την αποικία στη οποία ζούσε, με την κατηγορία της μάγισσας, και το έσκασε για να μην καταλήξει στην πυρά. Μέσα από την βοήθεια της θείας της, η Άγκνες, η οποία είναι ιθαγενής, καταλαμβάνεται εντελώς από το πνεύμα της Μαίρης, που την διάλεξε για να διηγηθεί την ιστορία της. Επιπλέον, την ιστορία συμπληρώνει η Άλισον, μία καθηγήτρια του Ινστιτούτου της Βοστώνης, η οποία έχει αφιερωθεί στην αναζήτηση της ιστορίας της Μαίρης.
Σε όποιον το διαλέξει, ελπίζω να του αρέσει όσο και σε μένα.
Απόσπασμα του βιβλίου:
«Οι ζώνες αυτές δε χρησιμοποιούνταν ποτέ από τους ιθαγενείς όπως τα χρήματα. Αυτές οι ζώνες μεταφέρουν τον λόγο, τον κώδικα, τον νόμο. Είναι ιερές και αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι του ποιοι είμαστε. Συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται τώρα και θα χρησιμοποιούνται πάντοτε. Κάθε χάντρα αντιμετωπίζεται με μεγάλο σεβασμό, αλλά κάθε χάντρα είναι πολύ μικρή». Ένωσε τον δείκτη με τον αντίχειρα κι έδειξε ένα τέταρτο του εκατοστού. «Όταν είναι μόνες τους, πέφτουν και σκορπίζουν». Άνοιξε την παλάμη της και αναποδογύρισε το χέρι της. «Βαλ’ τες μαζί, όμως, και έχεις κάτι άλλο. Μαζί φτιάχνουν κάτι μεγάλο. Μαζί διασώζουν τις λέξεις». Κοίταξε προς τη μεριά της Άγκνες. «Ακούστε πώς το βλέπω εγώ: εσύ, εγώ, η Μαίρη, οι άνθρωποι στη ζωή της, οι άνθρωποι για τους οποίους έμαθε η Άλισον, η Άλισον η ίδια είμαστε σαν τις χάντρες τούτης της ζώνης. Όταν μας κοιτάξεις χωριστά δε βγάζεις και πολύ νόημα. Όμως, όταν μας βάλεις μαζί, μπορείς να διαβάσεις όλη την ιστορία». 
Νομίζω ότι όποιος ήθελε κατάλαβε το μήνυμα που επιδίωξε να περάσει η συγγραφέας με αυτές τις παραγράφους. 
Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ:  Η μάγισσα - Celia Rees 

Ξέχασα να αναφέρω ότι το βιβλίο είναι συνέχεια του βιβλίου "Η μικρή μάγισσα"  το οποίο θα ψάξω να βρω και να διαβάσω σύντομα. ^_^ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου