I only wished to be something beautiful through my music… Through my silent devotion… ~ Nightwish, Oceal Soul ~

Είμαι απλά μια έφηβη, με μεγάλες αγάπες όμως. Μία από αυτές είναι η Ιαπωνία. Πολλές φορές ονειρεύομαι να ζήσω εκεί –Τόκιο: Η πόλη των ονείρων μου –Μ' αρέσει η ιαπωνική μουσική, οι ιαπωνικές σειρές, η ιαπωνική κουλτούρα και είπα να μοιραστώ αυτήν την αγάπη μαζί σας όπως και ότι άλλο εγώ θεωρώ όμορφο… Εκτός αυτού όμως εδώ θα δεις και πράγματα που με ενοχλούν καθώς και την γνώμη μου για ότι συμβαίνει γύρω μας που με επηρεάζει.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Μοίρα & Επιλογές

Πριν δύο μέρες, αργά το βράδυ, μια φίλη μου έκανε την εξής ερώτηση: Εμείς διαλέγουμε την μοίρα μας ή αυτή εμάς;

Αλήθεια; Τι γίνεται με αυτό το θέμα; Εσύ πιστεύεις στη μοίρα; Πιστεύεις πως ό,τι και να γίνει η ζωή σου θα έχει μια ορισμένη κατάληξη, προκαθορισμένη, ή αυτό που αποφασίζει ο κάθε άνθρωπος ορίζει και την ζωή του;
Με λίγα λόγια, διαλέγουμε εμείς την μοίρα μας, δηλαδή οι πράξεις μας καθορίζουν τον τρόπο ζωής μας και την κατάληξη μας, ή η μοίρα διαλέγει εμάς, επομένως ανεξαρτήτως γεγονότων υπάρχει μια απώτερη δύναμη που αποφασίζει για την πορεία μας πάνω στον πλανήτη;

Εγώ πιστεύω στη μοίρα. Ας πούμε πως υπάρχει μια προαιρετική γραμμή, μια προτεινόμενη πορεία από την μοίρα φτιαγμένη για τον καθένα μας. Αλλά επίσης πιστεύω στη δύναμη των επιλογών μας. Γιατί έχουμε δύο επιλογές. Αρχικά, μπορούμε να κάνουμε κάτι εύκολο. Απλώς να αφήσουμε την μοίρα άβουλα να μας κατευθύνει. Αλλά και πάλι η ευθύνη ανήκει σε εμάς. Δεν μπορουμε να κατηγορήσουμε τη μοίρα, το Θεό, το σύμπαν, τις συγκυρίες, ή οτιδήποτε άλλο εφόσον ήμασταν εμείς που επιτρέψαμε την μοίρα να μας κατευθύνει χωρίς να κάνουμε τίποτα.

Ας δούμε τώρα την άλλη πορεία που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Υπάρχει φυσικά η μοίρα που δεν μπορείς να την αμφισβητήσεις γιατί αρκετές φορές επεμβαίνει στη ζωή, αλλά παρεκκλίνουμε από αυτήν με τις προσωπικές μας επιλογές. Όλο το θέμα έγκειται σε αυτές τις επιλογές. Αυτό είπα στην φίλη μου και με ρώτησε αν υπάρχουν επιπτώσεις αν παρεκκλίνουμε της πορείας μας. Αν λοιπόν αποφασίσουμε πως θέλουμε εμείς να ορίζουμε τη ζωή μας υπάρχουν δύο περιπτώσεις.  Μπορεί οι αποφάσεις μας να οδηγήσουν σε κάτι χειρότερο από αυτό που θα μας οδηγούσε η μοίρα. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση μάλλον έχουμε συνέπειες. Αν και τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να αποφασίζεις εσύ για σένα και όχι η μοίρα, η οικογένεια, ο περίγυρος.

Φυσικά, υπάρχει και οι άλλοι πλευρά. Οι ... σωστές επιλογές. Για τους ανθρώπους  η έννοια των σωστών επιλογών διαφέρει. Κάποιοι θεωρούν σωστό αυτό που θέλουν. Κάποιοι θεωρούν σωστό αυτό που θα έκαναν οι περισσότεροι. Προσωπικά δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό. Ξέρω όμως ποια είναι μια καλή επιλογή. Είναι αυτό που σε οδηγεί στην ευτυχία και κάνει την ζωή σου καλύτερη. Με τέτοιες επιλογές οδηγείσαι σε καλύτερα πράγματα από αυτά που θα σου έδινε η μοίρα αν την ακολουθούσες πιστά.

Δεν είναι ότι αναιρώ την δύναμη της μοίρας. Απλά ας επεμβαίνει για να ταράξει τα νερά, και να φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή σου μερικές φορές όταν όλα φαίνονται στάσιμα. Γιατί ας το παραδεχτούμε... Υπάρχουν πράγματα που όντως μοιάζουν μοιραία... Και είναι. Αλλά πέρα από αυτά, εμείς φτιάχνουμε τη ζωή μας.

Και αν δεν βρίσκεις την άκρη στη ζωή σου, και νιώθεις ότι θέλεις να παραιτηθείς, υπάρχουν ευκαιρίες... Πολλές κιόλας.  Για αυτό απλά συνεχίζεις να προσπαθείς.

Αγαπητέ κόσμε, σε ευχαριστώ που είσαι τόσο όμορφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου