I only wished to be something beautiful through my music… Through my silent devotion… ~ Nightwish, Oceal Soul ~

Είμαι απλά μια έφηβη, με μεγάλες αγάπες όμως. Μία από αυτές είναι η Ιαπωνία. Πολλές φορές ονειρεύομαι να ζήσω εκεί –Τόκιο: Η πόλη των ονείρων μου –Μ' αρέσει η ιαπωνική μουσική, οι ιαπωνικές σειρές, η ιαπωνική κουλτούρα και είπα να μοιραστώ αυτήν την αγάπη μαζί σας όπως και ότι άλλο εγώ θεωρώ όμορφο… Εκτός αυτού όμως εδώ θα δεις και πράγματα που με ενοχλούν καθώς και την γνώμη μου για ότι συμβαίνει γύρω μας που με επηρεάζει.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Επιχείρηση «Κόκκινη Άμμος» ~ Ann Thwaite

Η ιστορία, η οποία εξελίσσεται στην Βεγγάζη, μιλάει για την παρέα τριών παιδιών, την Κέιτ, την αδερφή της τη Τζέσικα και το Γκαμάλ. Ο πατέρας των δύο κοριτσιών έρχεται με μετάθεση από την Αγγλία στη Βεγγάζη, και ο πατέρας του αγοριού το ίδιο, αλλά από το Κάιρο. Έτσι γνωρίζονται οι τρεις τους, καθώς τα διαμερίσματα που μένουν είναι το ένα πάνω στο άλλο. Η Κέιτ όμως έχει ένα μυστικό, που το μοιράζεται πολύ εύκολα. Πριν φύγει από την Αγγλία είχε δώσει μια υπόσχεση στον πατέρα της καλύτερής της φίλης ότι θα έβρισκε τα χειρόγραφα που είχε γράψει ο ίδιος και είχε κρύψει στον άμμο της Βεγγάζης, λίγο πριν τον πιάσουν αιχμάλωτο οι Γερμανοί, κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Και ξεκινάει έτσι η περιπέτεια των παιδιών. ^_^

Το βιβλίο είναι πάρα πολύ καλό. Περνάς ευχάριστα την ώρα σου μαζί του. Επίσης περνάει κάποια πολύ ωραία μηνύματα. Επίσης όπως αναφέρει ο μεταφραστής για την ελληνική έκδοση του βιβλίου, αυτός που θα το διαβάσει μπορεί να θυμηθεί μερικά από το ωραιότερα στοιχεία της μυθολογίας μας, όπως για παράδειγμα το νερό της λήθης, το πέρασμα στον Άδη.
 
Φράση από το βιβλίο:
...Η θάλασσα όλο προχωρεί
και τα νερά της λίμνης δε στέκονται στιγμή.
 Όποιος δε προχωράει διαρκώς, είναι χαμένος.

Βρείτε το βιβλίο εδώ: Επιχείρηση «Κόκκινη Άμμος» ~ Ann Thwaite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου